Ei și acum o dulceață la cererea Zmeului Mijlociu, crezând că nu se poate face și mă încuie;) Sincer cel mai mult mi-a plăcut varianta Mitinitei http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-zmeura-24506.html, rapid și gustos. Da, da, știu nu dați cu pietre, dar pentru fructele astea fragile e bine venit Gelfix-ul de la Dr. Oetker;)
Zmeurica se trece rapid sub un jet de apă rece, ntr-o strecurătoare, apoi se lasă să se scrugă bine cca. 10 minute. Între timp zahărul se amestecă cu praful Gelfix 3:1 de la Dr Oetker. Fructele scurse de apă se așează într-un vas de ionx cu fundul gros, se adaugă amestecul de zahăr și se rotește oala, astfel încât să se îngolbeze amestecul de zahăr în fructe. Apoi se pune la fiert, la foc moderat, iar când se ajunge la punctul de fierbere, se rotește vasul într-una cca. 3 minute ca să nu se prindă dulceața. Se spumează la nevoie, nu a fost cazul la acest gen de dulceață ;) Dup cele 3 minute, se ia de pe foc și se toarnă în borcane sterilizate, se căpăcesc.
Borcanele se pot rasturna alternativ, al interval de 5-10 minute, până când se răcesc, astfel se asigură o distribuție uniformă a fructelor în borcan.
Spor la treabă și poftă bună!
1
dacă dulceața nu se încheagă se poate adăuga un plic de sare de lămâie Dr Oetker, se amestecă ușor apoi se mai lasă la fiert cca. 2 minute.