Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta
Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame.
Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute.
Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde.
Intr-o oala de 6 litri punem capsunile si le zdrobim cu blenderul.
Adaugam zaharul gelfix,zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Nu le punem imediat la fiert ,pentru ca trebue sa stea 3 ore .
In acest timp amestecam de cateva ori ,cu o lingura de lemn.
Dupa trei ore, punem oala pe aragaz la fiert, la foc mediu si amestecam din cand in cand ,sa nu se prinda.
Dupa ce dau primele clocote,mai reducem temperatura de fierbere si lasam sa fiarba timp de 4 minute, dupa care dam oala de-o parte.
Daca se formeaza spuma , o indepartam cu o sita.
Cand suntem gata , punem dulceata in borcane si inchidem imediat cu capac.
Borcanele le putem pune imediat ce am terminat , in camara .
1
Este necesar, sa fie respectat modul de preparare ,scris pe ambalaj.