Am incercat sa fac aceasta dulceata deosebita din curiozitate.
Am gasit doua feluri deosebite si le-am facut pe amandoua.
Foarte buna pentru friptura, hamburgeri sau sanvisuri.
Buna de luat la picnic si consumata langa gratarul traditional din orice fel de carne.
"picnicul bucatarasilor"
Ceapa se curata si se taie julien.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute.
Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita.
Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune otetul de vin rosu si otetul balsamic si se fierbe 35-40 minute pana scade lichidul si dulceata este legata, groasa si inchisa la culoare.
Se pune in borcane sterilizate fierbinte, se scoate aerul si se pune capacul.
Se tin in patura pana se racesc.
Se pun in camara.
Pofta Buna!