Dulceata de cirese mari si cirese mici negre

de gaby_gabytza in Dulceata / Gem, 2 Dec 2020 | 2421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese mari
  • 1 kg cirese negre
  • 2 kg zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese mari si cirese mici negre:

Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.

Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.

Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte ca sa lase sirop.

A doua zi scurgem siropul intr-o oala si o punem la fiert la foc mediu.

Cand incepe sa scada siropul cam la jumatate adaugam ciresele si amestecam.

Lasam sa fiarba la foc mediu pana incepe sa clocoteasca pe urma dam focul mai mic.

Lasam la fiert pana se incheaga totul impreuna.eu incerc sa vad daca e gata punand intr-un borcan apa si apoi iau o lingurita din sirop si ii dau drumul usor la sirop in borcan iar daca se duce pana la fundul borcanului fara sa se imprastie atunci e gata daca nu mai las pe foc.

Cat inca este fierbinte dulceata o adaugam in borcanele spalate si scurse de apa.

Le infiletam bine capacele si punem borcanele intr-o patura cu capacul in jos.le invelim bine cu patura si le lasam asa o zi pe urma la camara cu ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese mari si cirese mici negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine fara zahar