Dulceata de coacaze rosii/negre

de Corinuta in Dulceata / Gem, 8 Iul 2018 | 9367 vizualizari

 

Am avut coacăze negre din grădina si ptr prima dată am făcut dulceață din ele. Mi-a plăcut mult cum a iesit asa ca am cumparat din cele roșii și am mai facut odată.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lămâie
  • 1 cană cu apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii/negre:

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.

TIPS-URI

1

Puteti aroma dulceața cu zahăr vanillat sau cu vanilie pastaie, de data asta eu nu am pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune