Dulceata de dovleac

de Julie in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 4708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de dovleac,
  • 200 ml apa, 
  • 1 kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 1 portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat  (aprox 25 min).  Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară