Dulceata de dovleac

de brunetica in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 11239 vizualizari

 

Aroma inconfundabila de dovleag iti trezeste toate simturile , iar gustul rafinat te poarta in visare. Este toamna si o dulceata de dovleag este bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • 1 kg. zahar
  • 2 lamaai
  • scortisoara 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

De cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam peste dovleac si stoarcem zeama de la lamaii. Adaugam si zaharul si lasam peste noapte pentru a forma sirop. Acoperim oala .A doua zi punem dovleacul cu siropul la fiert si adaugam si scortisoara. Il fierbem pina se leaga dulceata, iar siropul a devenit gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MIUTA 1

02.11.2011, 13:24

Nu am facut niciodata dar trebuie incercat
Imi place

brunetica 1

02.11.2011, 15:51

multumesc miuta , sincer pe niste clatite merge de minune

Bunica 1

02.11.2011, 17:34

E delicioasa ! Am facut si eu.....cand nu fotografiam tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de caise