Dulceata de dovleac

de Panacris in Dulceata / Gem, 10 Noi 2012 | 26362 vizualizari

 

Anul acesta dovleacul a devenit vedeta familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac curatat 1000 g,
  • zahar tos 1000 g,
  • scortisoara praf 2 g,
  • zeama de lamaie 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert inca 5 minute. Borcanele sterilizate se vor umple cu dulceata fierbinte, apoi se sigileaza si se lasa la "dunst" cald pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

10.11.2012, 22:35

Ruxy,simplu si gustos! La iarna numai bun ptr strudel

diaconta 1

10.11.2012, 22:41

uite frumusica

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:15

ma bucur ca esti inventiva,nu am mancat niciodata dulceata din asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]