Dulceata de gutui a la Nico

de nico15 in Dulceata / Gem, 20 Feb 2011 | 8977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •      1 ½  farfurie adanca cu varf de gutui rase
  •      1 ½ kg  zahar
  •      1 cana de apa(250ml)
  •      1 lamaie
  •     2 batoane de scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui a la Nico:

 Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare se stropesc cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea,

Separat se pune pe foc intr-o cratita mai mare si mai adanca, zaharul cu apa se pun pe foc, pentru a se topi zaharul.
Cand acesta este topit se adauga si gutuile rase si se lasa sa scada. Am adaugat si doua batoane de scortisoara, eu am lasat aproximativ o ora. Se va verifica daca este legata bine dulceata, dupa care daca are concentratia necesara se ia de pe foc si se vor umple borcanele.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 5 borcane a 300 grame.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui