Dulceata de nuci verzi

de monicamarton in Dulceata / Gem, 9 Sep 2015 | 2639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de nuci verzi curăţate – aproximativ 250 bucăţi de nuci
  • 2 kg de zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • 1 litru de apă
  • 6 lămâi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Culegeţi  nucile verzi de mărime medie.   Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă. Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece asigurându-vă că nucile sunt acoperite de apă, pentru aceasta puteţi chiar să puneţi o farfurie peste ele pentru a sta scufundate în apă.  

Curaţati nucile cu mănuşi  chirurgicale pe care le schimbaţi periodic dacă sucul verde a intrat prin ele sau folosiţi mănuşi mai groase, cauciucate, pentru a evita ca substanţa ce curge din nuci, la curaţare, nu doar să vă păteze mâinile ci chiar să vă ardă pielea de pe degete. Curăţaţi bine toată partea verde a nucii, până nuca rămâne frumoasă, albă, doar miezul.

Lăsaţi nucile curăţate, în apă, 4-5 ore sau până a doua zi. Pentru sirop, puneţi un litru de apă la foc, adăugaţi păstaia de vanilie pe care aţi tăiat-o în două, pe verticală, adăugaţi două kg de zahăr, sucul de la o lămâie şi amestecaţi până se face un sirop gros, lipicios, apoi adăugaţi nucile şi le fierbeţi 25-30 de minute. Cînd nucile sunt fierte, lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, sterilizaţi borcanele şi o aşezaţi în borcane.   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de lapte ( Dulce de leche)