Am adunat niste pere de toamna asta, toamna trecuta n-am adunat, au fost obraznice si au picat din copac inainte sa le culeg eu din copac, asa ca in loc sa le tin sa se coaca , a trebuit sa le fac ceva ca incepuse sa se strice.....si am zis sa incerc cioroiul crock-pot sa vedem ce iese. Se pare ca m-am pus pe testat, pana acum mi-a iesit si nici prea mult nu m-am stresat....
Am curatat perele de coaja si de partile vatamate prin busire, apoi am taiat in cubulete marunte.
Le-am amestecat bine cu zaharul si le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot, am setat functia high si mi-am vazut de treaba. Eu am facut-o in doua etape ca m-am apucat seara de ele si am lasat aparatul in priza 4 ore, apoi dimineata la 6 l-am bagat din nou inca 4 ore, cu o ora inainte am maruntit un baton de scortisoara si i-am dat drumul in dulceata. La final am adunat putina spuma stransa deasupra, apoi am pus dulceata in borcane. Un amanunt, nu am pus capacul peste vasul crock-pot-ului. Dulceata se pune in borcane, se strang bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Este o dulceata foarte aromata si scortisoara in da un iz aristocratic.