Dulceata de prune decojite

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Sep 2010 | 11689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • apa de var
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune decojite:

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.
Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se scot samburii impingandu-i  cu un betisor .

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de  legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata  aromata  si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii  de prune in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune decojite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri