Dulceata de rosii

de amalia01 in Dulceata / Gem, 6 Sep 2013 | 5110 vizualizari

 

Am mancat anul trecut de la matusa mea din Valcea...Am cerut reteta,iar anul acesta am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii bine coapte
  • 750 g zahar
  • 30 ml rom
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rosii:

Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;

Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;

Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;

Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)

Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;

Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 60 minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!

Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;

Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;

E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

06.09.2013, 21:12

Interesanta, chiar nu am servit niciodata

amalia01 1

06.09.2013, 22:03

E delicioasa.Se aseamana cu pasta de macese si e buna la prajiturile cu foi...

Valclaudia 1

06.09.2013, 23:50

sa stii ca o voi proba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici