Dulceata de trandafiri

de Lau in Dulceata / Gem, 15 Noi 2019 | 2413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 500 g petale de trandafiri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine.

Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba.

Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu degetele petalele pana ce se umezesc si isi pierd volumul.

Restul de ingrediente se pun intr-o cratita pe foc sa fiarba pana ce este zaharul dizolvat complet si siropul face bulbulci la suprafata.

Adaugam petalele, esenta de vanilie si lasam sa fiarba cca 15 min, facem proba cu apa rece.

Cand este gata, adaugam in borcane sterilizate, acoperim si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta