Dulceata din mure

de Panacris in Dulceata / Gem, 1 Aug 2018 | 4748 vizualizari

 

Anul acesta am redescoperit savoarea murelor. Vă aduc reteta pentru o portie, am invatat din experientele mele din trecut ca e mai bine sa faci din cantitate mai mică dulceața, astfel scade timpul de fierbere și ramane culoarea mai frumoasa. Spor si pofta buna! :-*
 

 

INGREDIENTE

  • Mure de cultură 1000 g
  • Zahăr tos 800 g
  • Zeama de la o lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din mure:

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse bine de apă se pun intr-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un ceaun clasic, se presară zahărul și atenție nu se amestecă, ci se răsucește vasul, astfel încât să se încorporeze zahărul printre fructe. Se lasă la rece peste noapte, sau măcar vreo 3-4 ore. Apoi se pune la foc rapid, împreună cu zeama de lămâie, până ce se topește zahărul și se obține siropul. Se scot fructele din dulceață cu ajutorul unei spumiere, se pun într-o altă strecurătoare și se lasă la odihnă. Siropul rămas se lasă la fiert la foc mic până obținem consistența potrivită pentru dulceață. La final se adaugă fructele și se mai lasă la clocotit cca. 15 minute. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic și se pun la dunst cald cu capacul în jos pentru a se sigila mai bine, acoperite cu prosoape groase de bucătărie. A doua zi se etichetează și aranjează în cămară sau beci.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

dantes 1

02.08.2018, 13:03

Buna!

mihaelar63 1

02.08.2018, 15:17

Deci ai fost dupa mure la padure !!! Super !!!

Mutulica 1

11.08.2018, 19:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri