Ecler cu doua creme

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 10667 vizualizari

 

Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao

DECOR:

  • ciocolata

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu doua creme:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.

CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu  pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam  zeama de lamaie dupa gust. 
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.

Taiem eclerele pe orizontala, le umplem  mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]