Eclere

de gyorgy in Prajituri, 3 Feb 2013 | 3762 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 1 pahar ulei (150 ml)
  • 2 pahare apa
  • 3 pahare faina
  • 6 oua
  • un praf sare

CREMA:

  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt /margarina
  • 1 esenta vanilie

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub unt/margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL-  punem intr-un vas la fiert  uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca  Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta data si amestecam repede ,pana se inglobeaza bine si o mai lasam pe foc sa se "coaca"apoi vom opri focul. Lasam coca sa se raceasca dupa care adaugam ouale unul cate unul.

CREMA:Punem laptele la fiert (oprim putin lapte rece pe care-l amestecam cu faina) cu zaharul, adaugam apoi faina si vom amesteca incontinuu pana va avea consistenta unei creme.Lasam la racit si adaugam esenta de vanilie( putem inlocui cu budinca de vanilie).

GLAZURA- Punem apa si zaharul intr-o cratita pe foc si lasam pana se topeste zaharul si amestecul da in clocot,dupa care adaugam margarina, iar dupa ce s-a topit  margarina adaugam si cacao, amestecam bine si oprim focul.

In glazura inmuiem eclerele pana la jumatate apoi le punem pe platou.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

gyorgy 1

16.03.2013, 17:14

Ma bucur ca va place sunt foarte bune la gust

gyorgy 1

16.03.2013, 17:18

Gaby aveam poza si cu cele inmoiate in ciocolata dar nu am pus, si nu conteaza cum le ornez eu, fiecare face dupa imaginatie sau dupa cum ii place.Nu asta e problema

gaby_duceag 1

16.03.2013, 17:22

OK

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme