Eclere cu capsuni si ciocolata

de Ligia Bxl in Prajituri, 18 Feb 2011 | 8069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 ml de apa
  • 150 ml de ulei
  • putina sare
  • 5 oua
  • faina cat cuprinde
  • ptr crema:
  • 500 ml de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 5 linguri de amidon
  • o jumatate de pachet de unt
  • o fiola de esenta de vanilie
  • cateva capsuni
  • ptr ornat:
  • ciocolata topita
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu capsuni si ciocolata:

Cojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit.

Intre timp se face crema astfel: se pune laptele la fiert cu zaharul,dupa ce a fiert se ia o cana din laptele fiert si se amesteca bine cu amidonul apoi se toarna in restul de lapte in fir subtire si se lasa sa se ingroase amestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat se da de pe aragaz si se pune untul, esenta de vanilie si dupa racire capsunile tocate.

Dupa ce s-a racit coca ptr coji se pun pe rand oualele si se amesteca bine apoi cu o punga se formeaza bastonase in tava cu foaie de copt. Se dau la copt, nu se deschide aragazul in timpul coacerii ptr ca se lasa cojile, iar cand sunt gata se intredeschide cuptorul si se mai lasa 5 minute ca sa nu se lase cojile.

Se taie fiecare coaja de eclere pe mijloc si se umplu cu crema de capsuni,pe deasupra se orneaza cu ciocolata topita(daca ciocolata topita e prea tare se inmoaie cu putin lapte si putin unt)si peste ciocolata se pun capsuni trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]