Ecleruri cu vanilie si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 2614 vizualizari

 

Eclerurile cu vanilie sunt preferatele mele, iar pentru ceilalti membri ai familiei le pregatesc cu ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 5 oua mari – de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri.
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase;
  • 400 ml lapte;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • 1 capacel esenta vanilie;
  • Putina coaja rasa de lamaie;
  • Optional: 1 lingurita (cu varf) de cacao + 2 patratele ciocolata, pentru crema de cacao.
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte;
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu vanilie si ciocolata:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.

Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt, si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru.

Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie si putem separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme doriti sa obtineti). Intr-o crema punem coaja rasa de lamaie, iar in alta crema adaugam 1 lingurita de cacao si cateva patratele de ciocolata. Apoi lasam cremele la racit.

Dupa ce se racesc si eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.

Glazura:

Se topeste ciocolata la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, ramane lichida mult timp, ea nu se intareste ca atunci cand o topesc pe baie de abur.

Nu ne mai ramane decat sa turnam glazura peste ecleruri si sa-i rasfatam pe cei dragi!

 

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 3 tavi, cam 40 bucati :)

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/04/ecleruri-cu-vanilie-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 20:51

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:29

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:39

Va multumesc mult pentru aprecieri! Mereu ma bucura vizita voastra! Va pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post