Escalop de caprior cu coniac

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Mar 2021 | 8325 vizualizari

 

 Cu tot respectul pentru casele regale. Nici un rege nu a mancat asa ceva !!!! In bucataria mea a mirosit grozav de bine in timpul prepararii iar sotul 3 zile a pomenit intr-una cat de bun a fost.  Mi-am dorit ca sa obtin un preparat suculent cu carnea moale si aromata. Ce-i drept si carnea a fost de prima calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1.2 Kg carne caprior
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita scprtisoara macinata
  • 1/2 piper negru macinat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • sare
  • 8 linguri faina alba
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri untura proaspata de porc
  • 500 ml suc rosii preparat in casa
  • 100 ml coniac de casa - de prima calitate
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta tarhon uscat
  • 500 gr tagliatelle cu ou- de calitate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de caprior cu coniac:

  1. Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore .
  2. Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin.
  3. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara.
  4. Datii feliile de carne prin faina alba si le prajiti in untura incinsa .
  5. Prajirea se face pe ambele parti  cam cate 2 minute . Astfel se sigileaza gusturile in carne si veti obtine o felie de escalop suculenta si aromata .
  6.  Ceapa rosie si usturoiul se toaca marunt si se praajesc usor in aceiasi grasime in care ati prajit si carnea .
  7. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se toarna deasupra coniacul si sucul de rosiii .
  8. Introduceti inapoi in cratita carnea si sarati .
  9. Aruncati deasupra o foaie de dafin , boiaua dulce si crengutele de mirodenii .
  10. Fierbeti totul inca 30 minute la foc domol .
  11. Eu fierb fara capac pentru ca alcoolul sa se poata evapora .
  12. Daca este necesar mai adugati putina apa in cazul ca sosul scade prea tare.
  13. Incercati carnea daca este patrunsa si gustati . Adugati sare sau piper daca mai doriti .
  14. Serviti alaturi de escalopul de caprior garnitura preferata .
  15. Noi am avut taliagtelle cu ou .
  16.  Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!!
  17. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Carnea de vanat fiind seaca se poate folosi la gatirea ei grasime .

2

Daca nu aveti untura proaspata d eporc folositi un amestec egal de ulei cu unt .

3

Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de caprior cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ghiveci de legume