Estonian Kringel

de angyb in Prajituri, 12 Ian 2012 | 5019 vizualizari

 

L-am vazut la Alice si l-am facut si eu de data asta l-am refacut doar ca de data asta l-am refacut un pic mai mare poate poate ne saturam. Multumesc Alice

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 500 g de faina
  • Pt. uns
  • 100 g unt
  • 3-4 lingurite de zahar
  • 2-3 lingurite de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Intr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla.

Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si untul la temperatura camerei. Amestecati bine dupa care puneti la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Eu am pornit cuptorul vreo 10 minute la 50 de grade si apoi l-am lasat inauntru dar cu usa cuptorului deschisa.

Apoi pe masa infainata intindeti bine aluatul intr-o forma dreptunghiulara .Untul frecati bine cu zahar si scortisoara, iar cu crema obtinuta ungeti bine aluatul.

Rulati strans aluatul apoi cu un cutit ascutit taiati-l in doua pe lungime lasand vreo 2-3 cm netaiati pe capat.

Suciti aluatul in forma de spirala astfel incat partea taiata sa ramana la exterior apoi uniti capetele dandu-i o forma de colacel.

Dati la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

silvi0ara 1

12.01.2012, 19:30

angyb 1

13.01.2012, 08:31

multumesc la toti

iry-gabriela 1

13.01.2012, 20:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]