Farfalle cu legume inabusite si cascaval

de RODIMUR in Farfalle, 15 Noi 2021 | 4187 vizualizari

 

În combinație cu legume bune înăbușite, tratate sănătos așadar, pastele sunt delicioase și hrănitoare. Fără cașcaval, aceasta poate fi și o rețetă de post. De aceea am ales-o ca poză principală, pe aceea fără cașcaval.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de farfalle
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 100 grame de ciuperci (din conservă)
  • 3-4 linguri de floarea soarelui
  • 100 ml de supă concentrată
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • frunze de pătrunjel, pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu legume inabusite si cascaval:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit.

Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc ușor de asemenea, cu ceapa și usturoiul.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite, Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la gătit la foc mic, înăbușit. Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și supa concentrată și apoi legumele se lasă încă la gătit, la foc mic. La urmă se adaugă ciupercile scoase din conservă, clătite în mai multe ape și scurse bine.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie. Se mai lasă tigaia acoperită pe foc timp de 5-10 minute, după care se ia capacul și se mai ține la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii. Atunci se condimentează cu: sare , piper și oregano.

În timp ce legumele se gătesc, la foc mic, înăbușit, se fierb pastele, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun într-un platou. Peste ele se răstoarnă legumele înăbușite, se amestecă ușor, pentru a pătrunde peste tot, se presară deasupra cașcaval răzuit și se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel, pregătite dinainte.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă.

2

Preparați legumele înăbușit, la foc mic, ca să se pătrundă.

3

Puteți folosi ciuperci proaspete, dacă aveți la îndemână.

4

Nu țineți prea mult legumele pe foc, ca să nu se terciuiască. Ele trebuie să-și păstreze forma și culoarea, pentru a fi gustoase și aspectuoase.

5

Legumele nu trebuie scăzute prea tare, ci trebuie să mai fie în sos, care ar putea da pastelor un gust bun.

6

Dacă doriți ca preparatul să fie de post, nu mai adăugați cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu legume inabusite si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle la tigaie