Fasole batuta cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 7270 vizualizari

 

O reteta delicioasa luata in revista Practic in Bucatarie

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 5-6 catei de usturoi(dupa gust)
  • Pentru garnitura de ceapa:
  • 2 cepe albe de apa
  • ulei de masline
  • sare/piper/boia dulce
  • un strop de vin rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu legume:

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.

Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta o pasta fina(se poate adauga si putina zeama in care au fiert legumele daca este nevoie).

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu pasta de legume.

Se pune in castroane sau intr-o tava de ceramica.

Ceapa se pune la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia dulce.Se adauga si 1/2 pahar de apa,se lasa sa scada zeama si se stinge cu vinul rosu.Se lasa pana se inmoaie ceapa,daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.

Ceapa calita se adauga deasupra.

TIPS-URI

1

Se serveste atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]