Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4947 vizualizari

 

  O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si explicat mai jos :D Dragostea trece prin stomac. Fa-i barbatului o fasole boabe buna cu afumatura si este cel mai fericit.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon proaspat de porc
  • 500 gr piept de porc afumat
  • 500 gr fasole alba boabe
  • 300 gr rosii [ congelate
  • 100 gr ulei
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 3 carnaciori
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 3 linguri pasta rosii
  • 3 ardei Kapia copti [ eu am avut din congelator]
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman:

  1. Jambonul si pieptul afumat se spala bine.
  2. Spalati si boabele de fasole.
  3. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa.
  4. Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor.
  5. Spalati si curatati legumele.
  6. Tocati cuburi ceapa si telina.
  7. Taiati marunt ardeii kapia.
  8. Feliati tijele de telina.
  9. Taiati marunt rosiile.
  10. Rasturnati fasolea cu zeama in vasul roman.
  11. Asezati printre fasole jambonul, carnaciorii [ erau doar cativa in frigider, asa ca i-am folosit ] si pieptul de porc feliat.
  12. Caliti in ulei, intr-o tigaie, ceapa, ardeiii si telina.
  13. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati boiaua, rosiile si pasta de rosii.
  14. Adaugati o cana de apa si omogenizati amestecul.
  15. Turnati in vasul roman amestecul din tigaie.
  16. Condimentati cu piper si cimbru uscat si maruntit.
  17. Puneti capacul pe vasul roman si dati la cuptor la 180 grade C, timp de o ora.
  18. Verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat tot lichidul. Daca este nevoie, completati cu apa.
  19. La sfarsit, gustati si sarati/ piparati daca este nevoie.
  20. La servire, pentru aspect, adaugati ceapa verde sau patrunjel verde pe deasupra.

                   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vasul roman se pune sa stea cu apa cel putin cu 30 minute inainte de al introduce la cuptor. Aceasta operatiune este necesara pentru ca sa intre apa in porii vasului si acesta sa nu se crape la caldura din cuptor.

2

Sarati usor, afumatura contine deja sare.

3

Serviti fasolea la vas roman cu muraturile casei. Noi am avut varza murata si moare.

4

La sfarsitul prepararii,  gustati si sarati/ piparati daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu ciuperci si piept de pui