No ca prind curaj si va aduc ceva specific din tara in cara traiesc de ceva timp ..
Deci despre aces produs pot sa va spun ca se consuma in perioada sarbatorilor de iarna ,se aseamana cu un carnat(la forma) si la gust ca o conserva de porc dar cred eu mult mai gustos.In Italia se pregateste in noapte dintre ani alaturi de linte ,traditia spune ca aduce belsug si bogatie (asa o fi :-??) Gata cu vorba va las reteta mea..
P.S pentru cei atenti la linie nu il recomand ,chiar deloc =))
Pentru inceput se pune o oala cu apa pe foc ,se fierbe cotechinul (deja ambalat in aluminiu) pentru 4-5 minute. Se lasain apa pana la momentul folosiri.
Intre timp se curata repede ceapa,se toaca impreuna cu ardelul si rosia ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga gelatina si cotechinul taiat felii ,se pune si fasolea se pune putin condiment special si se acopera cu un capac se lasa 10 minute la fiert.
Se serveste alaturi de muraturi si un pahar de visinata :"> Sa aveti pofta!
1
Acest produs se poate pregati cu linte,cartofi ,legume etc .