Fasole cu gusa afumata

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2020 | 4804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii fasole albă
  • 2 cutii cu fasole rosie
  • 3 cepe mari
  • Ardei cuburi
  • Un morcov ras
  • 1 lingură cu ulei
  • Gușă afumată
  • Bulion sau roșii în bulion
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • O lingură făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu gusa afumata:

Ceapa se taie cubulețe.
Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească.
Fasolea se clătește sub jet de apă într-o sită, apoi se adaugă peste ceapă. Se lasă să fiarbă bine vreo 15 minute, apoi se adaugă bulionul. După primul clocot se potrivește de sare și se desface o lingură de făină într-o ceșcuță de apă, apoi se pune peste fasole amestecând să nu se prindă. După primul clocot se pune piperul, cimbrul și mărarul și după câteva secunde se oprește.
Se servește cu ceapă sau murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare traditionala de fasole scazuta cu carnati