Fasole galbenă cu sos provensal

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 cană vin alb sec,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 5-7 căței usturoi,
  • o conservă cu roșii,
  • sare,piper,
  • verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu sos provensal:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]