Fasole galbena (teci) a la Adi

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2009 | 13522 vizualizari

 

Adi a lasat reteta intr-un comment. Este delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole galbena (sau verde) -taiata in bucatele cat un deget
  • 3 linguri ulei (de masline virgin sau floarea soarelui)
  • 1 lingura otet alb
  • sare/piper dupa gust
  • o legatura medie de marar (sau patrunjel, dar una sau alta, nu impreuna :P)
  • 4 catei de usturoi pisati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena (teci) a la Adi:

 * Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface)

* Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper. * Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult) * Amesteti fasolea intr-un castron cu dressingul si lasi la racit (daca poti sa astepti :P) Eu de obicei fac un dressing mai semnificativ, eventual mai pun si un pic de apa, imi place zeama aia de usturoi cu gust de fasole Altii pun maioneza, etc, mie-mi place simpla. E usoara, delicioasa, poti s-o consumi ca salata cu alte mancaruri sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena (teci) a la Adi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai cu smantana