Fasole pargalita

de amalia01 in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 4784 vizualizari

 

Nu sunt mare fan al acestei legume, dar... este sanatoasa si, pana la urma, gustoasa.
Si pentru ca suntem in Postul Mare, m-am gandit ca nu strica sa pregatesc si eu una din acele "retete de post economice" mostenite de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • apa
  • sare de mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pargalita:

   Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.

    Strecori boabele si pastrezi zeama.

     Pasezi bine fasolea cu mixerul si apoi cu blenderul, adaugand treptat zeama. Faci acest lucru pana cand fasolea este bine maruntita si are consistenta unei smantani mai groase.

    Cureti usturoiul si il zdrobesti. Jumatate din cantitate o calesti 1 minut, in ulei si adaugi boiaua, apoi il omogenizezi in fasole, impreuna cu restul de usturoi. Lasi totul sa fiarba la foc mic, inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare, dupa gust.

   Servesti ca atare sau pe post de garnitura. Eu am facut o tocanita de soia cu ardei si o salata de varza murata.

 

TIPS-URI

1

Tips&Tricks: durata de fierbere a fasolei depinde...stiti si voi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pargalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta