Fasole scazuta

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Mai 2010 | 12369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fasole boabe albe
  • legume de pus la fiert cu fasolele(ardei rosu,1 ceapa,patrunjel,1 morcov)
  • piper
  • vegeta
  • 1 ceapa mai mare
  • patrunjel verde
  • marar
  • 1 rosie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta:

Fasolele se spala in multe ape.

Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).

Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai imbalonezi de la fasole.)si un strop de sare.

Legumele (ardeiul,ceapa,morcovul,patrunjelul)se curate,se spala si se toaca cubulete si se pun in oala peste fasole la fiert.

Cand sunt fierte fasolele inchideti aragazul.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins,peste se pune 1 ceapa tocata marunt.

Sa lasa putin la inmuiat ,apoi cu un polonic,se pun fasole din oala in care au fiert dar fara zeama(zeama puneti doar un polonic sau putin mai mult atat).

Rosia o spalati,o curati de pielita ,o taiati cubulete si o puneti si  pe ea in tigaie.

Mararul si patrunjelul il tocati foarte marunt si el puneti si il adaugati  in tigaie.

Cand ceapa e facuta si fasolea a scazut bine,se pune pasta de  tomate,boiaua de ardei,piper si vegeta dupa gust.

Mai dati cateva clocote si gata mancarea.

TIPS-URI

1

serviti cu o salata sau cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]