Fasole verde cu carne de la untură

de portiadelumina in Porc, 4 Feb 2014 | 5219 vizualizari

 

După ce trec sărbătorile de iarnă, ca fiecare om din ţara asta zic că am să fac câte o cură de verdeţuri, de legume cu fibre pentru a detoxifia cât de cât organismul. Numai că vedeţi, ca orice gospodar pun carne la oală (cazan, garniţă, borcan), carnea aceea rumenă de porc numai pună de scos şi mâncat în clipele în care gătitul este în stand by.
Şi cum duc grija cărnii de la cazan, că vin căldurile, am şi intrat în ea, asta pentru a împlini vorba românească ce zice că mai bine-i duci dorul decât grija. :))
Bun, revenim la fasolea verde, că de fapt despre ea e vorba în reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole verde congelată
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • pătrunjel rădăcină
  • pătrunjel frunză
  • 2 bucăţi ceapă roşie
  • păstârnac
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 300 gr carne de porc de la cazan
  • 50 gr bulion
  • apă (cât să acopere ingredientele)
  • sare
  • usturoi cca 6-7 grăunţi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu carne de la untură:

Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele, adăugând pe urmă  fasolea verde şi apa. Am lăsat la fiert la foc mare până la datul în clocot iar mai apoi la foc mic adăugând carnea pe care am tăiat-o în bucăţi mai micuţe.

Spre final am adăugat bulionul, usturoiul şi pătrunjelul.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

După cum am specificat la modul de preparare, gustul mâncării este deosebit dacă legumele se călesc în untură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne de la untură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt