O salata excelenta atat vara cat si iarna. Dedicata Adinei, care ma face sa sughit, pomenindu-ma, de cate ori prepara aceasta salata :-P
Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe, nu foarte tare, in apa cu sare. Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza: doua galbenusuri si un praf de sare de lamaie, plus o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin.
Fasolea rece se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica, mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se pun toate peste maioneza si amestecam bine, apoi potrivim de sare si piper.
Este excelenta daca sta 30 minute la frigider inainte de a fi servita.
Se serveste cu paine.
1
Cand faci pentru prima data, pui maioneza cate putin, pentru ca salata sa nu iasa prea moale.
2
Daca pui morcov mai mult, nu uita sa-l storci de suc.