Fasole verde cu trei feluri de carne

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2013 | 3900 vizualizari

 

O rețetă din seria ”Totul se transformă nimic nu se pierde”, adică reciclare. Am ”fugărit” prin frigider câte o bucată de friptură de miel, una de porc și una de pui. Într-un colț stăteau amărâte vreo 2-3 fire de ceapă și usturoi verde. Așa că am trecut la treabă! A ieșit o super mâncărică!;)

 

INGREDIENTE

  • friptură de miel cca. 200 g,
  • friptură de porc (cotlet fără os) cca. 200 g,
  • friptură de pui (pulpe de pui dezosate) cca. 200 g,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • usturoi verde 2-3 fire,
  • ulei de floarea soarelui,
  • fasole verde congelată cca. 400 g,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • coriandru verde 4-5 fire,
  • pătrunjel verde 3-4 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion Panacris cca 250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu trei feluri de carne:

Se curăță ceapa verde, usturoiul verde și se pun la călit în puțin ulei și apă. Între timp fripturile se mărunțesc, apoi se adaugă la amestecul de ceapă devenit translucid. Se asezonează de sare și piper, se lasă cca.

10 minute să se înăbușească, acoperit, la foc mediu, pentru a se ”împrieteni” gusturile. Se adaugă fasolea congelată, se completează cu cca 1 cană de apă, apoi se lasă la fiert cca. 15 de minute la foc mediu, acoperit. După ce s-a fiert fasolea, se adaugă, boia de ardei dulce, bulionul și verdeața tocată  mărunt, și se mai lasă sa de vreo 2 clocote. Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță. Poze de prezentare finală, cu altă ocazie, că s-a evaporat mâncărica.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu trei feluri de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

adry88 1

17.05.2013, 22:00

Rocsi 1

17.05.2013, 22:00

Ce mancare buna ne-ai adus si cu de toate

laura_n 1

17.05.2013, 22:04

asta am prestat si eu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan si salata de sfecla rosie