Fasole verde pentru iarna

de Dulciuri cu Georgiana in Conserve, 7 Sep 2016 | 19402 vizualizari

 

Asa se pregateste in familia mea fasolea verde pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole verde
  • 0,8-1 kg rosii coapte bine
  • sare
  • 200-250 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde pentru iarna:

 Eu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime.

Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea bucati cat de mici dorim. Intr-un vas mai mare punem 100-150 ml ulei, fasolea taiata bucatele, sare si o cana de apa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu.

Curatim rosiile de coaja si apoi le tocam marunt. Intr-o tigaie punem 50-100 ml ulei, rosiile tocate si punem pe foc. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de rosii.

Adaugam rosiile in vas peste fasole si punem apa pana depaseste fasolea. Lasam sa fiarba la foc mediu pana scade putin.Potrivim de sare.

Dam vasul de pe foc si cat este calda punem fasolea in borcane. Asezam borcanele intr-o tava si introducem in cuptor pentru o jumatate de ora la foc minim. Nu preincalzim cuptorul.

Inainte de a pune fasolea in borcane le putem incalzi putin introducandu-le la cuptor. Eu trec peste acest pas.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei care se fierbe impreuna cu rosiile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza marinata