Favorit cu nuci

de Bunica in Prajituri, 22 Ian 2011 | 11420 vizualizari

 

Nu stiu de unde ii vine denumirea, ca de ......a deschis bunica agenda cu retete si s-a gandit ca nu a mai facut de ceva vreme aceasta delicioasa prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 280 g. zahar
  • 280 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  •  arome
  • 1 borcan de gem ( 400g.)
  • Bezea din:
  • 4 albusuri, r
  • 200 g. zahar
  • 200 g. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Favorit cu nuci:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, faina , praful de copt si aromele. Le-am amestecat cu mixerul pana s-a incorporat toata faina.

Intr-o tava ( 30/40 cm.) se pune hartie de copt , apoi aluatul, aranjandu-se cu mana.

Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru 15-20 minute ( cat blatul  se coace pe jumatate). Intre timp se bat albusurile cu zaharul pana stau mot ( cum ar zice Miha). Peste ele se adauga nuca macinata. 

Cand blatul este copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se adauga peste blat gemul, iar peste gem bezeaua. Se reintroduce tava in cuptor pana cand bezeaua devine maronie. Se taie rece.

TIPS-URI

1

este de preferat sa se foloseasca un gem acrisor. eu am folosit gem asortat (mere+gutui)

Daca ti-a placut reteta noastra "Favorit cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu pere si ciocolata