Ficat in lapte si mazare cu ciuperci

de La Ancuta in Ficat, 11 Ian 2011 | 6029 vizualizari

 

Imi era pofta de mazare si aveam si niste ficat, asa ca le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura bulion
  • marar
  • sare, piper
  • 2 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat in lapte si mazare cu ciuperci:

Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper.

Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore.

Intre timp pregatim mazarea.

Ceapa o curatam si o taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam morcovul si mai lasam putin pe foc amestecand.

Adaugam ciupercile si apa cat sa acopere legumele. Lasam sa fiarba pana sunt ciupercile moi iar apoi adaugam mazarea si o lingura de bulion.

Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si adaugam mararul tocat si usturoiul pisat. Daca este nevoie putem adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Ficatul il scurgem bine de lapte si il tavalim putin in faina. Prajim ficatul in ulei incins pe ambele parti iar apoi il scoatem pe servetele absorbante, pentru a scurge excesul de ulei.

Servim ficatul cald alaturi de mazare si ciuperci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat in lapte si mazare cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]