Ficatei cu sos de rosii si ardei

de Oana in Ficat, 23 Iul 2011 | 48108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ardei capia rosu mare
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru proaspat
  • marar verde
  • busuioc verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu sos de rosii si ardei:

Ficateii de pui se curata, se spala si se scurg bine. Legumele se curata si se spala. Se maruntesc la robot, separat.

Intr-o cratita cu pereti dubli se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul, amestecand continuu. Cand incepe sa scada se adauga ardeiul capia maruntit si jumatate pahar cu apa. Cand incepe sa scada se adauga ficateii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbrul si inca jumatate pahar cu apa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute, intorcand ficateii pe toate partile. La final se adauga rosiile mixate si se mai lasa sa fiarba putin. Dupa ce se opreste focul se adauga mararul toat fin si putin busuioc proaspat. Ce aromeeee! Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Oana 1

25.05.2014, 15:56

27ralu 1

03.06.2014, 23:06

Nu am gatit niciodata ficatei,dar reteta asta sigur o sa o incerc.sper sa imi iasa bine.

Oana 1

04.06.2014, 18:24

Sigur iti iese, garantat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor