cum s-a lasat postul,in week end am mancat numai si numai carne
Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele.
Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat marunt,usturoiul curatat si... in asteptare.
Am scurs bine ficatei i-am pus intr-o strecuratoare.
In tuci am pus 4-5 lg.de ulei la incins si ceapa,prazul la calit,cateva min.dupa care am adaugat ficateii lasand sa fiarba la foc mic.Cand a scazut apa lasata,am adaugat ceapa verde si cca.100 ml apa calda am mai lasat sa fiarba 2-3 min dupa care am adaugat rosiile si 2 lg de otet balsamic.Am mai lasat sa fiarba 10 min dupa care am pus usturoiul pisat si cimbrul(cat iei cu 3degete),sare si piper dupa gust,lasand sa fiarba 5 min.Cand am stins focul am pus mararul(verde...din congelator)
Noi am mancat ficateii cu mamaliguta si salata de varza
Pofta buna!!
1
Puteti sa folositi numai ceapa uscata....eu am avut in gradina prazul si ceapa verde si......varza.