Punem o tigaie la incins ,punem uleiul ,apoi ficateii scursi de apa.Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o i si cind au inceut sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat ,punem ardeiul gras,cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile.Acoperim tigaiea cu un capac si lasam cam 5 mint sa se inmoaie si rosiile.Adaugam apoi concentratul de pui , vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min.,timp in care se formeaza sosul.Este o mincare usor si rapid de facut!
mod de preparare boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina,grisul,semintele de mac si susan,sarea si drojdia.Amestecam si adaugam uleiul,mierea si apa calduta,framintam bine si lasam aluatul sa creasca .Cind se-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie ,subtire cit foaiea de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus).Cu unul dintre boluri am decupat aluatul ,am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat.Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min.Cind au prins culoarea alunei sint gata.Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.
Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram) ,iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine.Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata!Aluatul asta ar merge de minune cu o salata,urmatoarea data stiu cu ce vom minca "bolurile" astea!