Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

de Valclaudia in Ficat, 26 Iul 2015 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 gr. ficat de pui
  • 50 gr. unt sau margarina
  • sare si piper dupa gust
  • malai,apa sare pentru mamaliguta
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari, coapte, de gradina
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta:

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece.

Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta.

Pentru mamaliguta punem apa la foc, adaugam sare dupa gust. Cand apa clocoteste tragem oala deoparte, presaram malaiul in ploaie si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Dam din nou oala la foc potrivit, amestecam in continuu pan a obtinem mamaliguta de consistenta dorita.

Pentru sosul rece picant curatam ardeiul, usturoiul, le trecem prin robot.

Adaugam apoi sare dupa gust, rosiile spalate si curatate, verdeata spalata, le mai trecem cateva secunde prin robot si gata sosul rece.

Servim ficateii inabusiti cu mamaliguta calda si sos rece picant. O bunatate!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]