Ficatei de pui la ceaun

de Merisor in Ficat, 4 Dec 2012 | 10429 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • apa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la ceaun:

Spalam si curatam ficateii, apoi ii lasam la scurs. Cand dispun de lapte dulce ii tin cateva minute in lapte, asa am invatat de la mama. Acum am sarit peste etapa aceasta :)

Ii punem la fiert intr-un vas cu putina apa si sare pentru 10 minute, nu mai mult. Este bine sa fie putin fierti pentru ca devin mai tari si nu se mai sfarama in timpul prajirii.

Dupa ce s-au intarit putin, punem ulei in ceaun, asezam ficateii si adaugam condimentele. Acoperim si lasam la prajit la foc mediu, intorcandu-i din cand in cand de pe o parte pe cealalta. 

Lasam pe foc pana se patrund bine si se coloreaza frumos, mai putin de 30 minute.

Noi am servit cu ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Sim0na 1

04.12.2012, 22:36

cat de mult imi plac ficateii facuti asa! si platoul este foarte fain!!

ANNA_46 1

05.12.2012, 02:08

Foarte buna papica

adry88 1

06.12.2012, 09:50

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei prajiti cu piure de cartofi