Inspirata dupa o reteta a Patriciei Iordache ;;)
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se scot intr-o alta cratita si cat sunt inca fierbinti adaugam untul sau margarina si dupa preferinta laptele. Daca nu aveti lapte puteti adauga putina zeama in care au fiert cartofii. Se zdrobesc bine cu telul de cartofi sau cu o furculita. Garnitura de piure trebuie sa arate ca o pasta groasa.
Ficateii se pregatesc astfel:
Se spala bine ficateii,se lasa putin la scurs ,apoi se presara sare deasupra lor.
Asezam feliile de sunca ,peste felii asezam ficateii. Fiecare felie de sunca se ruleaza apoi se prinde cu o scobitoare .
Dupa ce rulam sunca cu ficatei, asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt ,rulourile de ficatei.
Curatam usturoiul ,il spalam si apoi taiem feliute mici si de ornam peste rulouri. Adaugam 1 pahar de apa (200-250 ml).
Lasam tava in cuptor aproximativ 30 minute .
Dupa ce s-au rumenit frumos rulourile se scot si se servesc calde cu piure.