Ficatei la tigaie in sos tomat

de nico15 in Ficat, 13 Dec 2010 | 96335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 200-250 ml suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie in sos tomat:

Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul si rosiile. Acestea se vor sota, pana ceapa devine aurie.

Se adauga ficateii peste legume, nu saram inca, lasam sa se soteze si ei un pic pe ambele parti. Cand au prins culoare se adauga vinul, se pune capacul si se lasa sa se patrunda.

Dupa aproximativ 15 minute ii incercam si daca sunt facuti adaugam sucul de rosii, condimentam dupa gust cu sare si piper, punem rozmarin si asteptam sa scada cantitatea de lichid.

Trebuie sa fim atenti sa nu se deterioreze forma ficateilor in procesul de sotare si fierbere ulterioara, verificam si daca sunt facuti se pot lua de pe foc si servi imediat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cighir din ficatei de pui