Ficatei la tigaie in sos tomat

de nico15 in Ficat, 13 Dec 2010 | 95867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 200-250 ml suc de rosii
  • 1 morcov
  • 2 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie in sos tomat:

Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul si rosiile. Acestea se vor sota, pana ceapa devine aurie.

Se adauga ficateii peste legume, nu saram inca, lasam sa se soteze si ei un pic pe ambele parti. Cand au prins culoare se adauga vinul, se pune capacul si se lasa sa se patrunda.

Dupa aproximativ 15 minute ii incercam si daca sunt facuti adaugam sucul de rosii, condimentam dupa gust cu sare si piper, punem rozmarin si asteptam sa scada cantitatea de lichid.

Trebuie sa fim atenti sa nu se deterioreze forma ficateilor in procesul de sotare si fierbere ulterioara, verificam si daca sunt facuti se pot lua de pe foc si servi imediat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de mamaliga cu ficatel in sos