File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj

de nico15 in Peste, 5 Noi 2010 | 7125 vizualizari

 

Fara colesterol ideal, gustos si sanatos

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de macrou,
  • 3-4 cuburi de unt,
  • ulei ,
  • faina,
  • 3-4 linguri de smantana,
  • 50 g de capere,
  • zeama de lamaie,
  • 30 ml de vin alb,
  • 4 ciuperci mari,
  • foetaj,
  • 1 ou,
  • 1 ardei,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj:

Fileurile de peste se vor trece printr-un strat de faina subtire, dupa care se vor aseza in tigaia in care au pus doua cubulete de unt si evident ulei pentru a se praji pestele.

Dupa ce se-ntoarce pe ambele parti, peste, peste se adauga vinul alb si se mai lasa 3 minute. Se scoate pestele pe hartie absorbanta, in tigaie mai adaugam si celelalte doua cuburi de unt, adaugam smantana, zeama de lamaie si caperele, sare si piper si lasam pana se leaga putin, dupa care il adaugam peste peste.

Putem servi pestele alaturi de ciuperci in foetaj. Ciupecile se curata de membrana si se umplu cu amestecul rezultat din ceapa taiata marunt, coditele de ciuperci tocate marunt, ardeiul cubulete se sparge un om si se amesteca compozitia trecand la umplerea lor.

Se taie foaia de aluat se pune ciuperca in mijloc se condimenteaza, se acopera cu foetajul se unge cu ulei si se da la cuptor, se unde cu un pic de ou deasupra pentru a prinde o culoare frumoasa.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "File de macrou cu sos de smantana, capere si ciuperci in foetaj" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Somon cu capere