FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE

de Roda in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2009 | 6276 vizualizari

FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE

 

In aprilie, fiind la Londra in excursie, am facut o vizita unei familii de englezi.Am fost invitata la masa si am servit file de muflon.Caprioara am mancat si in tara , dar muflon, nu.Prin bunavointa gazdei, am primit reteta de preparare a carnii de muflon , iar acum v-o impartasesc si Dvs.

 

INGREDIENTE

  • 800g.file de muflon,
  • 200g. verdeturi pentru supa,
  • 1 ceapa,
  • 5 dl.vin rosu
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • foi de dafin,
  • cimbrisor,
  • boabe de ienupar,
  • salvie,
  • ulei ;
  • Pentru sos:
  • 50g.migdale curatate,
  • 200g. coacaze rosii,
  • 50g.unt,
  • 2linguri zahar,
  • 1 dl. vin alb,
  • 2 dl. frisca,
  • 1 lingura faina,
  • sare;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE:

1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert  in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile.

2.Inainte de frigere,carnea  se scurge din bait, se taie in 4 bucati ,se sareaza, pipereaza si se unge cu ulei.Se frige in tigaie sau pe gratar.Se serveste cu galuste de branza sau gogosele de cartofi si sos de coacaze rosii si migdale.

3.Se prepara sosul de coacaze rosii:se prajesc migdalele in unt,se presara faina, se toarna vinul si frisca, sare si piper.Daca a dat in clocot, se adauga coacazele rosii , se lasa un singur clocot si se ia sosul de pe foc.Preparatul se serveste cu un vin rosu si se poate orna cu jumatati de capsune  si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE ROSII SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prepelite cu ciuperci de padure