File de salau pane cu sos de capere

de Panacris in Salau, 17 Feb 2020 | 3767 vizualizari

 

Cu rețeta asta, poate păcălesc Zmeișorii să savureze, din când în când, câte o porție de pește! ;)

 

INGREDIENTE

  • File de șalău cca. 500 g,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Muștar 2 linguri,
  • Făină albă cca. 200g,
  • Ulei de prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru sosul de capere:
  • Unt 82% 50 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Capere conservate 100 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de salau pane cu sos de capere:

Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.

Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut  și iar făină.

Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un șervețel de bucătărie ca să se absoară uleiul.

Pentru sos, într-un vas cu fundul gros se pune la topit untul, împreună cu zeama de lămâie cca. 5  minute la foc rapid, apoi se adaugă caperele și se mai lasă la gătit, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreunează gusturile.

Peștele se servește fierbinte împreună cu sosul de capere.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau pane cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

18.02.2020, 13:43

Bun!

Rocsi 1

18.02.2020, 19:13

Panacris 1

25.02.2020, 10:28

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan