Intr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute.
Se incalzeste o tigaie pentru clatite sau o tigaie mare, cu pereti nu foarte inalti, la foc mediu.
Se adauga 3/4 polonic din compozie si se roteste tigaia astfel incat intreaga baza sa fie acoperita cu compozie. Se gateste 1-2 minute pe parte, se transfera pe o farfurie si se ruleaza, apoi se taie fasii.
Se procedeaza la fel cu restul de compozitie.
Se incalzeste supa.
Se asaza fasii de clatite in farfurii si se toarna supa deasupra. Se orneaza cu patrunjel tocat si piper proaspat macinat.
1
Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase proaspete de pui, in apa sarata, impreuna cu 1 ceapa taiata in sferturi, 2 tije de telina, piper si 2 morcovi taiati in bucati mari. Dupa 4 ore de fiert la foc mic, am strecurat-o si am indepartat grasimea dupa s-a racit. Se poate pastra la frigider cateva zile, intr-un vas cu capac.