Flan cu crema de vanilie si fructe

de RuxyRux in Prajituri, 11 Aug 2014 | 4670 vizualizari

 

Deliciu de vara!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr faina si inca o mana buna pentru infainat
  • 250 gr. unt gras 85%
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • zahar vanilat 2 pliculete

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 80 gr faina( in jur de 5 linguri)
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 1 l lapte

Fructe:

  • mure
  • zmeura
  • afine
  • nectarine
  • capsuni

zahar pudra vanilat

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu crema de vanilie si fructe:

Blatul se prepara usor si rapid: 

Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema.

Crema de vanilie:

Se pune 1 l de lapte impreuna cu vanilia, pe foc mic intr-un vas largut si se infierbanta.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, laptele rece( 100 ml) si faina, apoi se toarna  compozitia in laptele fierbinte si se amesteca cu un tel, permanent timp de 6 sau 7 minute. Lasam crema pe foc dupa ce stingem focul si adaugam untul. Amestecam bine si o punem la rece.

Asezam aluatul pe o foaie de copt presarata cu faina si-l intindem cat tava ( eu am una dreptunghiulara cu inel culinar si folosesc numai baza).

Pentru a intinde foaia folosim sucitorul bine infainat sau punem deasupra o folie(  cum am facut eu).

Coacem foaia timp de 25 de minute la 200 de grade, sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

Cand este gata, o lasam la racit si numai atunci vom scoate foaia de copt de sub aluat.

Punem deasupra crema rece cu o lingura si apoi fructele dupa dorinta. Pudram cu zahar pudra vanilat, dam prajitura la racit minim 3 ore si apoi ne bucuram de gustul delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]