Flanc cu capsuni

de Toamna07 in Prajituri, 2 Mai 2012 | 4446 vizualizari

 

Un desert rapid si parfumat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 500 gr. capsuni,
  • 1 foaie de foietaj,
  • 1 plic de tort-gelee rosu,
  • crema de vanilie
  • Pentru crema de vanilie :
  • 250ml lapte,
  • 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 65g zahăr pudră ,
  • 3 linguri amidon de porumb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flanc cu capsuni:

Mod de preparare al cremei :

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin jumatate  din compozitia de galbenusuri. Luam de pe foc si amestecam  bine cu telul. Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund. Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic sa nu faca crusta.

Pentru blat taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia .

Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.

Flancurile se dau la rece . Daca va grabiti le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Flanc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si crema de vanilie