În week-end am pregătit pe grătarul electric fleică de porc.
Pentru garnitură am ales mazăre și bulgur, fierte pe foc mic, la final trase în unt. Este pentru prima oară când gătesc bulgur, mi-a plăcut că seamănă la gust cu orezul și fierbe foarte repede. De aceea, trebuie să alegeți și o mazăre care fierbe la fel de repede. Pentru mai multă savoare, am adăugat și o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite. Sunt foarte mulțumită de acest amestec pentru că este gustos și nu conține sare.
Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric.
Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul, în apă cu un praf de sare, o lingură de ulei și o linguriță de amestec de legume deshidratate. Se gustă, iar când sunt fierte și apa a scăzut, se adaugă untul, amestecând bine, să nu se lipească.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 30 min legume și 40 min carne
Porţii: 4 porții mari.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/fleica-de-porc-la-gratar-cu-mazare-si.html